logo deco Niš, Dušanova 54 - 72, P.C. Dušanov Bazar, kula, II sprat, lokal 203
Tel: 018 528 310 | 064 11 97 423
 
logo_ deco NASLOVNA | O NAMA | GALERIJA | AKCIJACENOVNIK | KONTAKT

Članci lekara

Poštovani posetioci na ovim stranicama možete pročitati zanimljive članke čiji su autori lekari specijalističke ordinacije Medicus. Obuhvačene su teme koje su najvećim delom vezane za delatnost i oblast medicine kojom se bavimo, a tekstovi su prilagođeni tako da budu što jasniji osobama čija struka nije medicina.


 

SAVREMENA I KLASIČNA AKUPUNKTURA

Akupunktura je stara metoda lečenja ali je ujedno i metoda koja prati savremena dostignuća nauke pa se danas pored iglica u akupunkturi koriste i različiti aparati.


 

FIBROZITIS I FIBROMIALGIJE - ZATEGNUTOST I BOL U MIŠIĆIMA

Pojam koji je često među laicima poznat kao fibrozitis ili fibromialgije se odnosi praktično na zategnutost i bol u mišićima koji mogu da budu praćeni nizom drugih tegoba.


 

AKUPUNKTURA KAO EFIKASNO SREDSTVO PROTIV STRESA

Savremeni život čoveka je vrlo dinamičan i opterećen brojnim obavezama i problemima na poslu, u porodici, u školi. Neminovnost ovakvog načina življenja jeste stres. Organizam je u stanju da zahvaljujući odbrambenim sposobnostima do određene granice trpi delovanje stresogenih činilaca. Pošto granica bude pređena nastupa stresno stanje


 

Post - PREDNOSTI I ŠTETE ZA ZDRAVLJE

"Post pravoslavnom hrišćaninu pomaže u izgradnji spasenja, a podrazumeva uzdržavanje od izvesne vrste hrane, od rđavih misli, želja i dela, kao i umnožavanje molitva, dobročinstva, a isto tako i u revnosti upražnjavanja svih hrišćanskih vrlina. Cilj posta je očišćenje tela, a iznad svega proslavljanje Boga."


 

PRIMENA AKUPUNKTURE I FIZIKALNE TERAPIJE U LEČENJU DIJABETESA

Kod dijabetičara akupunktura utiče na normalizovanje osećaja gladi čime se pacijentu olakšava držanje dijete (redovna ishrana, više manjih obroka u određeno vreme, raznovrsnost namirnica, izbacivanje slatkiša i sokova...).


 

PREVENTIVNI FIZIJATRIJSKI PREGLED, PREVENTIVNE MERE I PROCEDURE

Zdravlje nije samo odsustvo bolesti. Zdravi životni stilovi doprinose da kvalitet zdravlja bude na višem nivou. Pored zdrave ishrane, redovne fizičke aktivnosti, pravilnog ritma rada i odmora, značajnu ulogu u unapređenju zdravlja i sprečavanju bolesti imaju preventivni pregledi i rano otkrivanje poremećaja zdravlja.


 

AKUPUNKTURA I FIZIKALNA KAO DOPUNSKA TERAPIJA U STOMATOLOGIJI

Stomatolozi primenjuju neke fizikalne procedure u stomatologiji (od termoterapije u vidu toplih ili hladnih obloga, pa do laseroterapije u lečenju paradontopatije). Radi se o usko specijalističkim procedurama koje može da propiše i izvodi samo stomatolog, a ne lekar fizijatar.

*

MIGRENA I AKUPUNKTURA

Migrena je jedna od najčešćih glavobolja. Javlja se u napadima između kojih nema tegoba. Kod migrene bol je najčešće u polovini glave, pulsirajući, jakog intenziteta, može da traje nekoliko sati do nekoliko dana. Često je praćen mučninom i povraćanjem. Nekada je prisutna aura (koja najavljuje migrenu)...

g

g

                                                                          <<  prethodna strana    II    NAREDNA STRANA  >>                                STRANA:   1     2     3     4

<< GLAVNI MENI deco
deco