logo deco Niš, Dušanova 54 - 72, P.C. Dušanov Bazar, kula, II sprat, lokal 203
Tel: 018 528 310 | 064 11 97 423
 
logo_ deco NASLOVNA | O NAMA | GALERIJA | AKCIJACENOVNIK | KONTAKT

Članci lekara

Poštovani posetioci na ovim stranicama možete pročitati zanimljive članke čiji su autori lekari specijalističke ordinacije Medicus. Obuhvačene su teme koje su najvećim delom vezane za delatnost i oblast medicine kojom se bavimo, a tekstovi su prilagođeni tako da budu što jasniji osobama čija struka nije medicina.


 

Glavobolje

Glavobolja je jedan od najčešćih simptoma na koji se pacijenti žale. Uzroci glavobolja su brojni i različiti. Bol može biti različite lokalizacije i jačine, može da se javlja izolovano ili da bude praćen drugim tegobama kao što su mučnina, povraćanje, napetost, depresivnost, umor, oslabljen apetit...


 

BOLNO RAME - FIZIKALNA TERAPIJA I AKUPUNKTURA

Periartritis ramenog zgloba je najčešće stanje sa bolom u predelu ramenog zgloba. Radi se o malim povredama u vidu iritacije i oštećenja okolnih mišića i pripoja njihovih tetiva za kost koje se javljaju obično kada se zglob ramena preoptereti.


 

BOL U LEĐIMA I VRATU

Jedna od najčešćih bolnih stanja su bol u vratu i donjim leđima. Bol je često praćen ukočenošću ili ograničenom pokretljivošću vrata odnosno donjih leđa. Bol se može širiti iz leđa u sedalni deo i nogu sve do stopala, a iz vrata u ruku, predeo lopatice ili naviše...  


 

Pad imuniteta i akupunktura

Imuni sistem je odbrambeni sistem, a imunitet (otpornost) predstavlja sposobnost da se organizam odbrani. Da bi mogao da nas uspešno brani od svih zaraza, imunitet mora da bude u ravnoteži, ni prejak ni preslab.


 

DIJETA = ZDRAVA ISHRANA

Dijeta je po definiciji pravilan način ishrane odnosno zdrava ishrana. Cilj propisivanja dijete je sticanje novih navika u ishrani odnosno napuštanje nepravilnog i nezdravog načina ishrane.


 

BOLNA STANJA USLED UČESTALE I DUGOTRAJNE UPOTREBE KOMPJUTERA

Razvoj kompjuterskih tehnologija i interneta, doveo je do sve veće upotrebe kompjutera kako na poslu, tako i u slobodno vreme. Tokom korišćenja kompjutera osoba zauzima prinudni položaj tela koji može da izazove niz tegoba...


 

AKUPUNKTURA KOD ALERGIJA

Akupunktura deluje najpre u smislu ublažavanja tegoba alergije npr. smanjuje svrab, crvenilo, ublažava sekreciju iz nosa i niz grlo, olakšava disanje i sprečava napade gušenja. Pored toga ona deluje u smislu ojačanja opšteg imuniteta...


 

STERILITET

Sterilitet je sve rasprostranjeniji problem kako u svetu, tako i kod nas. U lečenju ženskog steriliteta koji nije uzrokovan organskim uzrocima (npr. neprohodni jajovodi) značajno mesto imaju akupunktura i fizikalna terapija.

+

SMRŠAJTE ZDRAVO UZ AKUPUNKTURU

Povećana telesna težina nije samo estetski problem već je i uzročnik mnogih oboljenja koja ozbiljno ugrožavaju zdravlje i život čoveka. Povišen krvni pritisak, bolesti srca i krvnih sudova, šećerna bolest, stradanje koštanozglobnog aparata vrlo često nastaju kao posledica nezdrave ishrane i viška kilograma.

*

ONLINE MRŠAVLJENJE

U specijalistisčkoj ordinaciji Medicus pružamo mogućnost izrade online dijeta sa ciljem da se maksimalno olakša pacijentima, a u skladu sa savremenim trendovima življenja.

a

ONLINE FIZIJATar

U specijalistisčkoj ordinaciji Medicus pružamo mogućnost online kontakta sa specijalistom fizikalne medicine i rehabilitacije, a sve u cilju dobijanja lekarskog saveta koji vrlo često može biti dragocen u rešavanju vašeg zdravstvenog problema.

                                                                                           NAREDNA STRANA >>                                            STRANA:   1     2     3     4

<< GLAVNI MENI deco
deco